Много често се говори за митове и заблуди, свързани с правилната грижа и поддръжка на външния вид. Оказва се обаче, че някои от тях са истина.
 

Стегнатите плитки и опашки могат да са причина за окапване на косата

 
Всяка една прическа, която причинява напрежение чрез опъване на скалпа и корените на косата може да доведе до загуба на коса. Тя няма как да се възстанови, тъй като причината за загубата й не е естествения цикъл на косъма, а тя е отскубната „принудително“. Стилистите препоръчват да се ограничат „стегнатите“ прически, за да се запази косата здрава.
 

Триенето на очите може да доведе до появата на бръчки

 
Всъщност, то не е пряк причинител на бръчките, но самото издърпване води до изтъняване на деликатната кожа в областта около очите. Това може да причини преждевременното й остаряване. Съветът на специалистите е триенето на очите да не се превръща в навик. 
 

Изплакването на косата с бира може да я направи по-плътна и силна


 
Ечемикът и хмелът в напитката са богати на витамини и протеини, които правят косата по-плътна, по-силна и по-блестяща. Междувременно, алкохолът действа като почистващо средство. 
NEWS_MORE_BOX
 

Определени храни могат да влошат акнето

 
Хранителен режим, богат на мазни храни и шоколад, отдавна се смята за причиняващ акне. Той не е полезен за организма, но не е задължително да влияе и на кожата. Истината е, че няма описани храни, които доказано да влошават акнето
 
Организмът на всеки реагира по различен начин на различните храни, но е възможно някоя храна да е причина за появата на пъпки. Препоръчително е да се следи какви храни се консумират, за да се установи коя от тях влошава състоянието.