Атопичният дерматит се проявява предимно в ранна детска възраст, като в до 90% от случаите първите симптоми са преди навършване на 5 години. Атопичната кожа се характеризира с повтарящи се възпалителни, видими и болезнени обостряния. Често срещана заблуда е, че между периодите с възпалителни кожни прояви има видимо подобрение. Но на фона на периода на възстанoвяване е налице скрито микровъзпаление, което има отношение към поддържането на атопичния терен.


Атопичният дерматит се характеризира с микровъзпаление, което остава в латентно (скрито) състояние и затруднява диагностиката, като по този начин забавя и своевременното лечение.


Микровъзпалението, както подсказва името му, е по-дискретно и трудно отчетливо. То не се вижда и усеща, но присъства между всяка криза в периодите на ремисия и e в основата на отключването на следващите рецидиви.Умението да се контролира това микровъзпаление чрез контрол на сухата и атопична кожа, позволява разреждане на кризите и реално възстановяване на кожната бариера. Основна роля в този контрол има козметиката, с която избираме да се грижим в ежедневието си.


Здравата кожа е с рН 5,5. Стойността на рН при атопична кожа често достигат 6, която промяна от своя страна води до неблагоприятно въздействие върху кожната флора, в резултат на което се осигуряват благоприятни условия за различни патогенни бактерии.


Всички почистващи продукти с високо рН допълнително допринасят за промяна в киселинния баланс на кожата. Според проучвания един от всеки трима пациенти използва неподходящ почистващ продукт.

 

Хигиената и грижата за атопичната кожа изисква внимателен подход, с емолиентни продукти със специално разработени формули и адаптирани текстури.

 

Серията EXOMEGA CONTROL е иновативното решение от Дерматологични лаборатории A-DERMA, с над 20-годишна експертиза за подобряване ежедневието и повишаване качеството на живот на пациентите със суха атопична кожа.

 

Емолиентните продукти за грижа са разработени с „Clean & Green“ формула с 95% съставки с натурален произход.

 

Екстрактът от кълнове от Овес Rhealba®, отгледан съобразно нормите на биоземеделието, успокоява раздразненията, Filaxerine® спомага за възстановяването на кожната бариера, а включените молекули-вектори, спомагат за проникването на активните съставки в повърхностните слоеве на епидермиса, откъдето постепенно се освобождават.

 

Защото атопичната кожа е изключително уязвима, то безопасността е приоритет!

 

Емолиентите EXOMEGA CONTROL Стерилна козметика са без вложени консерванти, благодарение на иновативна опаковка, блокираща навлизането на различни патогенни и непатогенни агенти.

 

 

 

Това уникално постижение гарантира стерилността на продукта и прави възможно да се използва без период на употреба след отваряне.


Наследствената предразположеност при атопичния дерматит е безспорен факт, отвърдил се на база статистичеки резултати от редица проучвания. Ако един от родителите е с атопична кожа, то рискът за детето е 50%. При двама родители с проява на състоянието, този риск достига до 80%.


Подходът, който се практикува е прилагането на профилактика преди проява на симптомите. Нанасянето на емолиент веднъж дневно, в продължение на 6 месеца, още от третата седмица след раждането, води до намаляване с до 50% на риска от развитие на атопично възпаление. Ето защо продуктите EXOMEGA CONTROL на А-DERMA са с формула, която позволява използването им още от раждането, при новородените с риск от атопия.


Емолиентният балсам успокоява кожата и спомага за епидермалното възстановяване на кожната бариера, намалявайки усещането за раздразнение.


Емолиентният крем предназначен за умерено суха кожа, с неговия релипидиращ и хидратиращ ефект намалява сухотата на кожата и редуцира чувството на дискомфорт.


Емолиентното мляко е както лесно за разнасяне и бързо попиващо, благодарение на леката и флуидна текстура, но същевременно с това подобрява хидратацията и еластичността на кожата.

 

Поеми контрол над кожата си, направи деня си по-добър!

Открийте серията EXOMEGA CONTROL