Без значение на каква възраст е кожата, маслото от макадамия е точният продукт за поддържане на красотата ѝ. То съдържа много хранителни вещества, богато е на антиоксиданти и мастни киселини, които предпазват кожата от увреждания. В допълнение, то имитира естествените масла на кожата, което го прави чудесно естествено средство за ежедневна употреба. 

 

Маслото от макадамия почиства кожата


То има лека консистенция, в сравнение с повечето други масла. Именно затова то може да се използва всекидневно за почистване на кожата, като е идеално дори за по-чувствителната и склонна към акне кожа. 

 

Маслото овлажнява кожата

Маслото от макадамия е богато на мастни киселини като олеинова, линолова и палмитолеинова киселина, които са чудесни за дълбокото хидратиране на кожата. Те я подхранват, борят се със сухите люспи и неравности и успяват да задържат влагата в дълбочина. От друга страна, чрез регулиране производството на себум, маслото помага за балансиране и контрол на мазната кожа.

 

Маслото от макадамия помага при белези

Благодарение на мастните киселини в маслото, кожата е подхранена и се ускорява процеса на заличаване на белезите, като им се помага да изчезнат по-бързо.

 

Маслото предотвратява появата на бръчки и фини линии

Голямото количество палмитолеинова киселина в маслото от макадамия възпрепятства стареенето на кожата. С напредването на възрастта палмитолеиновата киселина в кожата намалява. Нанасянето на маслото с масажни движения поддържа естествената еластичност на кожата, като я запазва млада и стегната. В резултат се предотвратява появата на фини линии и бръчки.

 

Маслото от макадамия се бори успешно с акнето

Тъй като прониква лесно в кожата, без да оставя мазно усещане, маслото се използва за овлажняване на кожа, склонна към акне. Благодарение на противовъзпалителните му свойства, които успокояват възпаленията по кожата, маслото намалява успешно акнето и предотвратява появата на нови пъпки.

 

Маслото има естествен слънцезащитен фактор

Маслото от макадамия притежава SPF 6 до SPF 8. То съдържа и растително съединения, канелена киселина, което е известно с естествените си свойства да предпазва от слънцето.Затова маслото се счита за ефективно за предотвратяване на слънчевите изгаряния.