Появата на стрии по кожата е проблем на много жени след бременността. Те се срещат и сред много други, които все още не са раждали. А дали можем да се справим с тях по не толкова конвенционален начин?
 
Традиционно, в много части на Индия след първите няколко месеца след раждането майката се подлага на маслена баня – кокосово и рациново масло се втриват както в тялото, така и в скалпа, последвано от баня с гореща вода. 
 
Днес немалко съвременни центрове за красота се възползват от мъдростта на този древен обичай. Растителните масла, в това число кокосово, рациново и дори зехтинът, имат свойството да овлажняват кожата и да изглаждат бръчките по нея. Тези им свойства ги превръщат в сигурно средство за премахване и на стрии.
 
Специалистите препоръчват да се загрее малко зехтин и да се извършва масаж на засегнатата област вечер преди лягане. Зехтинът може да се смеси с кокосово масло. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Когато процедурата се извършва с рациново масло, първо трябва да се втрие леко нагрятото масло в засегнатата област, след което да се увие кърпа, натопена в топла вода, но без да се предизвикват неприятни усещания – водата не трябва да бъде прекалено топла или кърпата прекалено стегната.
 
Топлината позволява на порите да се отворят и да абсорбират маслото по-добре.