Краката се нуждаят от специални и редовни грижи, за да изглеждате привлекателни и със самочувствие.

Често обаче се сблъскваме с редица проблеми, засягащи ноктите като пожълтяване, удебеляване, гъбички и пр.


Факторите за тях са най-различни: липса на здравословно хранене, нараняване на нокътната повърхност, генетични предразположения, заболявания и други.


Ноктите на краката се нуждаят от кислород и постоянни грижи, това значително може да подобри състоянието и вида им. Използването на специални пили, нокторезачки, заздравители, лосиони, ексфолианти и кремове могат да помогнат за набавянето на нужния кислород.


На пазара съществува богата гама от медицинска козметика, специализирана изцяло за поддържане на ноктите на краката.

 

 


NEWS_MORE_BOXПродуктите могат да са под формата на кремове и гелове за мазане или таблетки за орален прием, които осигуряват подхранващи за ноктите вещества.


Медицинската козметика съдържа главно витамини и урея. Уреята действа като естествен овлажняващ агент - премахва удебеляването и пожълтяването по ноктите.


Витамините подхранват и заздравяват нокътя и подсилват функцията на кутикулата. Аминокиселините също имат важно значение за здравия вид на ноктите. Цистеинът е аминокиселина, която подсилва производството на кератин.Кератинът е главният белтък, които изгражда нокътя.


Преди да предприемете лечение и подобряване вида на ноктите на краката, може да се консултирате с козметик или специалист, които да ви препоръчат правилната медицинска козметика.