Има хиляди марки бяла и декоративна козметика, но корейските и японските компании предлагат продукти, които са истински хит през последните години. Каква е тайната на азиатската козметика и защо я препоръчват много гримьори и козметици?

 

Уникални формули


Основното предимство на съвременните корейски марки е високотехнологичен подход и естественост в подбора на съставките и производството на козметичните продукти. Учените изследват свойствата на растенията, минералите и животните, за да получат оригинални формули за нежна и ефективна грижа. В линиите на различни марки се появяват кремове и маски на базата на масло от акула, лечебен охлювен секрет и змийска отрова.

 

Ефективност и качество

Продуктите на корейските марки са органични и еко съобразени. В техния състав влизат безопасни и естествени съставки, съобразени с всеки тип кожа. Корейската козметика обръща специално внимание на хората с чувствителна кожа. Избраните от експертите им екстракти и масла не предизвикат алергични реакции, осигуряват цялостна грижа и защита.

 

Неограничен избор

Има много качествени корейски марки. Бих искал да отбележа няколко:

  • Holika Holika произвежда иновативни продукти бяла и декоративна козметика с грижа за кожата; 
  • Mizon разработва високоефективни гелове, маски и кремове срещу бръчки и белези. 
  • Missha е известна с десетки хранителни, регенериращи и антистареещи маски, сред които има и мъжка линия.

Оригинална опаковка

Корейска козметика обмислена до най-малкия детайл - производителите обръщат внимание не само на науката в съдържанието на продукта, но и на маркетинга му, така че е невъзможно да не забележите продуктите на корейските марки. Опаковката е ярка, атрактивна и удобна. Ако това е маска, тогава тя е върху плат и с весел отпечатък, ако продуктът е за петна под очите – тя е цветена и очарователна, ако кремът е в буркан с уникален дизайн.

 

Японска алтернатива

Не само корейците се отличават в производството на козметика. Японските марки не отстъпват по своята прецизност цялостно и в детайл. Широка гама от японски козметични продукти са спечелили сърцата на хиляди гримьори. Тези продукти имат ясен алгоритъм на използване, естествени компоненти и мигновен ефект. Това са основните предимства на Shiseido.

 

В заключение

Азиатската козметика е известна със своята ефективност и естественост. Повечето марки предлагат тестери на продукти, а достъпната цена Ви позволява да опитате различни формули и да изберете идеалната.