Rejuvesse MD (Реджувес МД) е хитова козметична линия от Маями, която беше представена официално и пред българската публика. Събитието премина при изключителен интерес от страна на лекари, специалисти по естетична дерматология, гримьори, медицински козметици и журналисти. Официален представител за България е фирма „Квинтесенс” (www.q-science.eu).

Засега брандът Rejuvesse MD ще се представя в България с четири основни продукта:

Биоактивна емулсия за лице - изравнява тена на кожата, прави я по-блестяща и сияйна, редуцира фините бръчки, възстановява увредената от слънцето кожа, подходяща като нощен и дневен крем.

Биоактивен стягащ лифтинг серум - има мощно антиоксидантно действие, осигурява моментален повдигащ и заглаждащ ефект, особено подходящ при специални случаи или като основа за грим; нанася се под дневния крем.

Биоактивен околоочен гел - намалява тъмните кръгове и отоците под очите, действа противовъзпалително, подходящ е за чувствителна кожа.

Удължител за мигли – това е първият подобен продукт в ЕС без хормони, вкл. простагландини, който прави миглите по-плътни и дълги. Създаден е на основата на растителни стволови клетки. Едно нанасяне вечер в основата на миглите е достатъчно, на следващата сутрин се измива с вода. Резултатът е видим до месец, а една опаковка стига за повече от 4 месеца.


 

Лектор в рамките на събитието беше д-р Евгени Христозов, който разясни дерматологичния аспект на използването на продуктите. Беше обърнато специално внимание на научните открития, доказващи изключително ползотворното влияние на растителните стволови клетки върху активността на стволовите клетки в нашата кожа. Именно използването на растителни стволови клетки във всички продукти Rejuvesse MD прави тази козметична серия толкова ефективна в борбата срещу стареенето на кожата.
 
Екстрактите Malus Domestica Fruit Cell Extract и Vitis Vinifera Stem Cell Extract, използвани като активни съставки в Rejuvesse MD, съдържат растителни стволови клетки от редки сортове ябълка и грозде.
 
Malus Domestica Fruit Cell Extract е екстракт от редкия сорт ябълка Uttwiler Spätlauber, растяща в Швейцария, чиято необикновена устойчивост на външни въздействия се дължи на специфичните качества на стволовите ú клетки. Установено e, че вложени в козметични продукти, те имат подмладяващ ефект, като защитават стволовите клетки на кожата от увреждащото въздействие на слънцето и удължават техния живот и регенераторна способност.
 
Vitis Vinifera Stem Cell Extract е екстракт от редкия вид Gamay Teinturier Fréaux Grape, произхождащ от областта Бордо във Франция. Известен е със съдържанието на антоцианини - мощни антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали в кожата.
 
Други активни съставки са биоактивните пептиди, екстрактът от Emblica officinalis (дърво, растящо в Индия, традиционно използвано в аюрведичната медицина), екстрактите от средиземноморска пиния и водорасли от Атлантическия океан, хиалуроновата киселина и др.
 
Продуктът за удължаване на мигли, Rejuvesse Eyelash Enhancer е първият подобен продукт в Европа без използване на хормони, вкл. простагландини. На представянето на продукта бяха показани проучванията, които са правени за ефикасността и безопасността на удължителя за мигли Rejuvesse, като се изтъкна, че проучванията показват, че на практика всеки пациент е реагирал на продукта, т.е. при всеки е отчетено увеличение на миглите в дължина и плътност. Средното отчетено увеличение на миглите е от 53% до 82%. На практика много рядко се среща продукт с подобна висока степен на ефективност и в същото време с толкова добра поносимост при ползване, дължаща се на неналичието на вредни или опасни вещества като простагландин (биматопрост) или други хормони.


 

Допълнителна информация за продуктите може да намерите на http://www.q-science.eu/