Независимо за кой сезон става дума, кожата се нуждае от специални грижи. 
 
Лятото и зимата са двата сезона, по време на които преобладават екстремни фактори , свързани с околната среда – слънцето и сухият въздух могат да окажат неблагоприятно въздействие на кожата. 
 
Пролетта и есента, от друга страна, са идеалното време за възстановяване от предишни „нападения“ от страна на околната среда, както и подготвянето на кожата за новите климатични промени, с които предстои да се сблъска. През есента въздухът става по-студен и сух. 
 
Кожата през този период може също да стане по-суха и груба. За да я защитите, тя трябва да се подготви за тези промени и да не пропускате да я хидратирате. А ето и по-подробно какво да предприемете...
 
  • Хидратирайте, докато  почиствате кожата. Препоръчително е да смените почистващото средство с по-кремообразно и нежно такова, което допълнително ще овлажни и защити кожата от външните фактори.
NEWS_MORE_BOX

 

  • Ексфолирайте, но нежно. Уврежданията от лятото могат да доведат до натрупвания на мъртви клетки на повърхността на кожата. За да се отстранят ефективно и кожата да остане гладка, е препоръчително редовно ексфолиране, като се използват не толкова агресивни продукти. Ексфолиантите с балансирано pH поддържат естествените функции на кожата.
  • Кожата се нуждае от повече подхранващи кремове, особено през нощта, които да поддържат нейната еластичност и да поддържат хидратирана.