Бял чай, хамамелис и роза могат да имат някои благоприятни действия за здравословното състояние и да помогнат за подмладяването на кожата, и намаляването на бръчките, смятат изследователи от университета Кингстън в Лондон.

Полезните вещества в растенията могат да помогнат за блокиране прогресията на дадено възпаление, да намалят риска от рак, диабет, артрит, невродегенеративни, сърдечносъдови и белодробни заболявания.

Изследователите се надяват да използват полезните съединения на растенията за направата на лекарства или медицинска козметика, които да блокират възпалителните процеси в организма. Те са основна причина не само за развитието на заболявания, но и на стареенето. Поради тази причина от изключително значение е да се намали размера им, добавят експертите.

За целта на проучването са изследвани около 21 растителни екстракта от бял чай, хамамелис и роза. Резултатите показват, че растенията имат противовъзпалително и антиоксидантно действие.

NEWS_MORE_BOX

 

Използването на екстракт от трите растения в медицинската козметика за направата на кремове за тяло може да осигури естествена бариера срещу ултравиолетовата радиация, вредни химикали, микроорганизми и други замърсители, смятат изследователите.

Екстрактът от хамамелис в медицинската козметика може да се използва при разширени вени и за намаляване на отока поради свиващото им кръвоносните съдове действие.