Кокосът, кокосовото масло и мляко стават все по-търсени. Продуктите от кокос могат да се използват както в хранителната, така и в козметичната промишленост. Ето няколко ползи за красивия външен вид, които може да достави кокосовото масло.

 

1. Кожа


 

Кокосовото масло е изключително полезно при възпалена и раздразнена кожа. Може да помогне при екзема, псориазис, дерматит, акне и други дерматологични проблеми заради успокояващия и овлажняващия ефект върху кожата.


Маслото от кокос може да намали появата на бръчки и преждевременното отпускане и увисване на кожата, благодарение на антиоксидантите, които съдържа.

 

 

NEWS_MORE_BOX

2. Коса
 

Кокосовото масло придава блясък и здравина на косата. Изключително полезно е срещу пърхот, цъфтеж и сухота на косъма. Също както кожата, кокосовото масло овлажнява и косата, като я прави по-мека, гладка и лесна за разресване.Може да се използва като балсам или маска за коса за подхранване и засилване растежа на косъма заради протеините в състава му.

 

3. Здраве

 

Кокосовото масло може да се използва като заместител на олиото. Ненаситените мазнини, които съдържат потискат растежа на бактерии и паразити, причинители на стомашно-чревни разстройства.Витамините и минералите му не се губят при високо нагряване, за разлика от тези на зехтина.