Кокосовото масло съдържа лауринова, капринова и каприлова киселина, които имат антибактериални, антиоксидантни, антимикробни, противогъбични, успокояващи и много други свойства.

 

Като лек за кожата 


Кокосовото масло подхранва кожата, като я прави по-еластична и млада. Освен това е естествен овлажнител и има успокояващо действие. Ако кожата е раздразнена, изгоряла от слънцето или просто се усеща суха, кокосовото масло, нанасяно сутрин и вечер, в комбинация с достатъчен прием на течности през деня, възвръща тонуса ѝ.

 

То може да бъде от полза в борбата срещу стриите. Уязвимите места за появата им са бедрата – външната и вътрешната част, коремът, ръцете и гърдите. Препоръчителна е употребата му всеки ден сутрин и вечер в критичния период.

 

Като балсам за коса

Кокосовото масло заздравява косъма и възпрепятства сплитането на краищата. Благодарение на антисептичните му свойства, то е ефективно и в борбата с пърхота. Бонусът е страхотен аромат на косата.

 

Почиства остатъците от грим

С малко количество коково олио може да се отстрани гримът преди лягане.

NEWS_MORE_BOX

 

Вместо крем за бръснене

Ако пяната за бръснене свърши изненадважщо, за неин заместител може да се използва кокосовото олио. То гарантира гладко бръснене на желаните зони и прави кожата гладка. Освен това е натурален продукт, който е подходящ за хора с чувствителна кожа.

 

Избелва зъбите

Поддържа здравословното състояние на устната кухина. Кокосовото масло има свойствата да намалява лошия дъх, предпазва от кариеси и кървене на венците и избелва зъбите. За целта трябва да се задържат две супени лъжици косово олио в устата за 20 минути.

 

Заздравява ноктите

Кокосовото масло има ползотворно действие срещу чупливи нокти и раздразнени кожички около ноктите. Достатъчно е ръцете и ноктите да се масажират с него за няколко минути вечер преди лягане.