Гърдите, като един от основните символи на женствеността, заслужават да бъдат обгрижвани адекватно. Красотата на гърдите е важна както за физическото, така и за психическото здраве на жената. Грижите за тях, разбира се, крият и своите специфики. Ето и някои от тях:

  • Подобно на останалата част от кожата, върху гърдите също следва да се нанася хидратиращ продукт. Това помага за предотвратяване появата на бръчки и фини линии.
  • Градусът на водата не бива да бъде много висок, тъй като това отнема от естествената влага на кожата, включително и на гърдите. Преди излизане от банята е препоръчително гърдите да се изплакнат с по-студена вода, за да останат те стегнати.
  • Не бива да се носят прекалено тесни дрехи, тъй като те могат да притиснат гърдите. Поради същата причина не е препоръчително и да се спи по корем.
  • Изборът на сутиен е важен фактор, що се отнася до красотата на гърдите. Обикновените сутиени не са подходящи, те могат да доведат до увисване на бюста. Препоръчително е да се подбират такива, които повдигат гърдите. Те са изработени по начин, който осигурява подкрепа от всички ъгли. Така те запазват формата си и не увисват.
NEWS_MORE_BOX

 

  • Гърдите трябва и да се масажират редовно. За целта е препоръчително да се използва зехтин, бадемово масло или друго масло, което съдържа алое вера. По този начин гърдите ще са оформени, а кожата им – мека и подхранена.


Масажът също така подобрява и кръвообращението, което е не по-малко важно за красотата на гърдите. Това може да се постигне и с редуване на топла и по-студена вода, докато си взимаме душ.