По време на летния сезон косата често става суха и губи блясъка си. Това е така, защото ѝ липсва необходимото подхранване. В стремежа си да хванем повече тен и да прекарваме повече време на слънце, забравяме, че точно тогава са нужни повече грижи както за кожата, така и за косата. 
 
Има обаче няколко доказани начина да намалим вредното влияние на жегата и слънцето върху косата. Ето някои от тях...
 

Продукти с естествени съставки

Използването на продукти за коса, базирани на изкуствени и химически съставки, може да направи косата слаба, тънка и чуплива през лятото. Уверете се, че това, което слагате върху косата си е с изцяло естествени съставки, съветват специалистите. Така ще подсилите косъма и ще гарантирате на косата здраве.
 

Редовно подстригване

Летният сезон е известен като най-доброто време за цъфтежи по косата, заради неизбежното изсушаване на косъма. Редовното подстригване гарантира отстраняване на цъфтенето по краищата. Освен това, нанасянето на различни масла, като кокосово и арганово, предпазват от сплитане и помагат за запазването на блясъка и мекотатата на косъма. 
NEWS_MORE_BOX
 

Сешоар? Може и без него!


Жегата и слънцето нанасят достатъчно вреди върху косата ни, така че допълнителното топлинно третиране е само още един начин да увредим косъма. В крайна сметка, няма нищо по-добро от естествената красота и, оставяйки я да изсъхне сама, без да използваме сешоар, се грижим за нейното здраве и красота!

Защита от слънцето

Важно е да предпазваме добре косата от слънчевите лъчи през летните месеци. Много специалисти съветват да използваме шапки или шалове, с които да прикриваме косата, когато сме изложени на директна слънчева светлина. Освен това, на пазара вече има много слънцезащитни продукти за коса, които се нанасят директно върху косъма. Важно е обаче да изберем правилния и с точното ниво на защита (SPF).