Компанията Solgar Vitamin & Herb е основана през 1947 г. в САЩ. В продължение на повече от 60 години визията и целите на компанията остават същите – да предлага на клиентите висококачествени хранителни добавки и добра информираност с цел постигането на отлично здраве.

Висококачествените хранителни добавки се състоят само от 100% натурални суровини с най-високо качество и това е основното конкурентно предимство и елемент на разграничение на пазара. Почти всички продукти на Solgar са без наличието на захар, сол, нишесте, мая, царевица, соя, пшеница, глутен и млечни продукти, не съдържат консерванти, изкуствени аромати или оцветители и са подходящи за вегетарианци и вегани.

Съдържанието на витамин С помага за засилване на имунната система, като предпазва от увреждане, породено от свободните радикали. Той е от съществено значение за здравината на кожата, подпомагайки образуването на колаген, защитавайки и подмладявайки я.

Освен богатото съдържание на витамини, хранителните добавки съдържат и сяра, силициев двуокис, цинк, мед и аминокиселините пролин и лизин.

Сярата е един от най-важните минерали за поддържане на добрата визия на кожата, ноктите и косата. Организмът се нуждае от сяра, за да се подпомогне производството на колаген, най-важният протеин, който поддържа еластичността на кожата и укрепва съединителната тъкан. Колагенът е от жизненоважно значение за блясъка и красотата на кожата. Поддържа я хидратирана и мека.

 


Намалените количества на белтъка водят до появата на бръчки и отпускането на кожата.

Съдържанието на силициев двуокис е от изключително значение за запазване цялостта на кожата, намаляване изтъняването на косата и напукването и чупенето на ноктите. Силицият подобрява здравината на съединителната тъкан, колагена и еластина.

Силициевият диоксид успокоява кожата при възпаление и подпомага процесите на възстановяване.

Цинкът е друг, важен за красотата, минерал. Съдържанието му в организма е необходимо за растежа на косата и образуването на колаген. Химичният елемент помага за засилване на възстановителните процеси на кожата. Намалява наличието на белите петна по нокътната повърхност.

Съдържанието на мед в хранителните добавки на Solgar помага за производството на пигмента меланин. Той защитава кожата от вредните слънчеви лъчи и помага за образуването на здрави колагенови влакна.

 

Наличието на незаменимите аминокиселини, пролин и лизин, помага за образуването на кератин. Това е фибриларен протеин, който влиза в състава на космите, ноктите, епидермиса и е отговорен за тяхната здравина.

Компанията Solgar Vitamin & Herb има за цел да подобри здравословното състояние и благополучие, чрез непрекъснато налагане на авангардни, иновативни и надеждни решения, както в продукцията, така и в предоставянето на услуги, чрез постоянно информиране и научна подкрепа.