Краят на извънредното положение съвпадна с началото на лятото и всички ние нетърпеливо се отправихме на екскурзии и пътешествия. 

 

Излетите на чист въздух, разходките в планината и ласките на морето – всички тези активности наистина повлияват положително на имунитета и подобряват умението на тялото да се бори с всякакви вируси. 


 

Все пак лятото крие своите рискове и наличието на COVID не „неутрализира“ другите заплахи. 


Става дума за прегряване, за дехидратация, за ухапвания от насекоми и алергични реакции. Понякога дори невинна разходка в градския парк може да доведе до неприятни последици като ухапване от кърлеж например. 

 

Затова ви предлагаме кратък списък на лятна аптечка, която е добре да носите в раницата си, била тя туристическа, дамска или спортна раница.


Репелент против ухапвания от насекоми

Това е първото нещо, което трябва да сложите в раницата си, особено ако сте с малки деца. Ухапванията от комари не причиняват сериозно заболяване по нашите ширини, но понякога ухапаното място може да се възпали.
Децата трудно се въздържат от чесане, затова им помогнете да не изпитват дискомфорт като пъхнете репелент дори в дамската си раница.
Освен против комари, тези продукти помагат и против ухапване от кърлежи. Те, за разлика от комарите, могат да пренасят сериозно заболявания като лаймска болест, така че е по-добре изобщо да не се срещате с тях.

 

Слънцезащитен крем

Вторият продукт, който трябва задължително да присъства във вашите раници, е слънцезащитен крем. Той не е предназначен само за брега на морето, а за всеки ден в месеците от юни до септември.
Нанасяйте върху дневния си крем и повтаряйте на всеки два часа на откритите части на тялото.

 

Прахче за рехидратация

Когато се отправите на преход в планина, в спортната раница задължително трябва да има не само вода, но и прахче за рехидратация. При загуба на течности от физическата активност се стига и до загуба на ценни витамини и минерали.

Те не могат да бъдат възстановени само с пиене на вода, нужно е да добавите и прахче, с което да направите елекектролитен разтвор.

 

Дезинфектант и предпазна маска

Тези два продукта са вече задължителни за всяка дамска, спортна или кожена раница. Не излизайте без тях, за да сте спокойни за здравето си.
А раница, в която да сложите всичко това, можете да изберете от answear.bg