Целулитът е истинско бедствие. И почти всяка жена го знае – толкова разпространен е. Още по-неприятното е, че козметичната индустрията само поглъща милиони средства на засегнатите, без уви, да оправдава надеждите им. Лечението на целулита няма как да е ефективно, докато не се разбере какво точно представлява целулитът и какво го причинява...

В действителност, няма голяма разлика между целулита и останалите мазнини в тялото. Те са мазнини. Целулитът де факто се проявява при мускулна атрофия, тоест когато мускулите отслабнат,  загубят форма. Кожата не е в състояние да „държи“ мазнините така, както мускулите. Именно отпускането прави видими мастните депа.

Тъжната истина е, че какъвто и да е крем за отслабване да се използва, той няма как да повлияе на тонуса на мускулите и еластичността на кожата. Целулитът не е свързан просто с наднорменото тегло – дори много слаби момичета го имат по бедрата си.

Преди да се отчаете обаче, трябва да знаете, че все пак има начин да се отървем от целулита завинаги, независимо от фактори като възраст и дори тегло, без да се изразходват средства за козметика и приемат хапчета, увреждащи здравето, твърди експертът Джоуи Атлас.

Според него и повечето предлагани процедури в салоните за красота също не помагат – истината се крие в стимулирането на мускулите в проблемните зони.

Ако са ви казали, че целулитът се предава генетично, то си направете услугата и спрете да мислите, че щом майка ви страда от него, при вас няма как да се избегне наличието му. Само след като повярвате в това, ще можете да предприемете действително стъпките, които могат да ви избавят от неестетичните натрупвания по корема, ханша и бедрата, и други части на тялото.

NEWS_MORE_BOX


 
Възрастта ви също не е оправдание – има достатъчно жени над 50, които могат да се похвалят с перфектна визия и много повече момичета, които въпреки младостта си имат целулит, и това е защото целулитът зависи от двигателната активност, а това колко се движим в повечето случаи сме в състояние да контролираме, стига да сме достатъчно мотивирани.

Единственият начин да се отървете от целулита завинаги е да се приеме за стил на живот практикуването на специфични движения 4-5 пъти седмично. Те засят най-вече долната половина на тялото. Има специални комплекси упражнения, чиято цел е да активират именно мускулите под обичайните зони с целулит. Освен че „поправят“ визията на краката, дупето и корема ни, те спомагат и въобще за топенето на излишни мазнини и извайване на тялото. Тези упражнения стимулират мускулите вертикално, тоест в случая няма да помогне нито кардиото, нито силовите упражнения, колкото тези с ластик например.

За да ги практикувате, не е необходимо да посещавате фитнес салон или да ползвате уред. Можете спокойно да ги извършвате у дома. Специалистите обещават, че за 4 седмици при правилно изготвена програма могат да се видят първите сериозно радващи резултати от усилията ви.

Някои подходящи упражнения можете да откриете в интернет – потърсете с ключовия израз „How to get rid of cellulite“. Ние бихме ви препоръчали да потърсите специалист, който има компетенциите да ви разработи комплекс срещу целулит специално за вашата фигура и случай. Успех!