1. На 20 години

Младите момичета е добре от ранна възраст да се грижат за лицето, шията, гърдите и ръцете си. Важно е всекидневно да почистват кожата си, да я хидратират и защитават от слънцето през деня. Вечер е препоръчително нанасянето на нощен крем с витамин А.

 
Дамите, които имат мазна кожа с пъпки и запушени пори, е най-добре да я почистват с мицеларна вода и крем със съдържание на цинк, алое вера или лайка, за да абсорбират секрецията на себум.Тези, които имат суха кожа, трябва да хидратират добре кожата си, за да я предпазят от стареене и поява на бръчки.

 

2. На 30 години

В периода след 30 години започват да се появяват леки бръчки и тъмни петна по кожата. Затова е необходима допълнителна хидратация, тъй като на тази възраст не се произвежда достатъчно колаген.


Задължително е ежеседмичното ексфолиране на кожата за предотвратяване стареене на клетките. Най-добре е използването на натурални продукти, за да не се получават раздразнения.


Нощният крем е важна част от грижата на кожата. Препоръчва се той да бъде против стареене, защото това е времето, в което кожата възстановява клетките си. През деня използвайте слънцезащитен крем с по-висок фактор.

 

3. Над 40 години

На първо място, е важно кожата да се ексфолира поне 2 пъти седмично. Маски в съчетание с масаж, ще засилят циркулацията на кръв към лицето.

 

NEWS_MORE_BOX

 
За цялостно подхранване може да използвате анти ейдж серуми или да приемате хранителни добавки със съдържание на витамин А и Е, което не само забавя стареенето на кожата, но и предотвратява от сърдечносъдови заболявания.


Желателно е нанасяне на продукти с хиалуронова киселина за запазване на влагата на кожата или антиоксиданти, които неутрализират вредните ефекти на свободните радикали. Жените на тази възраст трябва да се грижат най-вече за областта на врата и очите, тъй като там най-бързо настъпват промени.

 

За да сме красиви отвън, трябва да сме здрави и отвътре. Затова е препоръчително е да се избягват сладки изделия, алкохол, тютюн, мазни храни и бели рафинирани продукти. Вместо това наблегнете на свежи плодове и зеленчуци, ядки и достатъчно количество вода. Така ще се радвате не само на добро здраве, но и на красива и стегната кожа.