Какаовото масло е едно от най-добрите средства за хидратиране на кожата. Освен това то притежава приятен аромат и успокояващ ефект, което го прави ценен природен продукт за поддържане здравето и красотата на кожата.
 
1. Овлажнява кожата
Какаовото масло може да се използва като дневен хидратант за кожа. То действа на всички типове кожа, но е особено ефективно при нормална към суха. С високото си съдържание на полезни мазнини, увеличава задържането на влага в кожата. Особено ефективно е и за успокояване на кожата в областта на лактите, коленете и глезените, като там намалява изсушаването на повърхностния слой. 

2. Помага при напукани устни

Един от най-разпространените начини за приложение на какаовото масло е за лечение на напукани устни. Нанасяйки го, то успокоява и добавя защитен хидратиращ слой върху устните. 
NEWS_MORE_BOX
 

3. Предпазва от бръчки и фини линии

Какаовото масло има и свойства против стареене. Тъй като е богато на антиосиданти, омега 3 и омега 6 мастни киселини, то помага за подобряване еластичността на кожата, бори се отлично със свободните радикали и хидратира кожата дълбоко. 

4. Помага при изгаряния


Този продукт може да помогне за успокояване на изгаряния по кожата, вследствие на продължително излагане на слънце например. В този случай обаче е добре да се уверим, че какаовото масло, което имаме под ръка не съдържа в себе си алкохол или други добавени аромати (както често се случва, ако сме го закупили от магазинната мрежа).

5. За третиране на екзема и дерматит

Какаовото масло е достатъчно лек продукт, за да е подходящ за приложение при екзема. То съдържа полифенол, който помага за лесното облекчаване на обриви и дерматит. Достатъчно е само да втрием какаово масло върху засегнатата област.