Атопичният дерматит е често срещано кожно заболяване при деца и възрастни. Протича в две фази: спокойна и остра. При спокойната кожата е много суха, раздразнена, лющи се и е необходимо да се хидратира всеки ден. Острата фаза протича с възпаление и е болезнена, необходимо е да се използват продукти, които да успокоят и да намалят сърбежа.

 

Според възрастта атопичният дерматит протича в три стадия - при бебета, при деца и при възрастни:


 

  • Бебешкият стадий на заболяването започва в кърмаческа възраст и се характеризира със зачервяване и обрив по кожата на лицето, бузи и брадичката;
  • Детският стадий може да бъде пряко продължение на кърмаческия. При него обривът се появява по гънките на крайниците и е придружен със силен сърбеж и поява на загрубяла кожа;
  • Третият стадий при възрастните се развива след пубертета. Засяга лицето и цялото тяло, като кожата на засегнатите участаци е сърбяща, опъната и се лющи;

 

Основните симптоми са сухота и невъзможност на кожата да възстановява влажността и еластичността си, поради което не е в състояние да изпълнява качествено основната си функция на бариера срещу околната среда. Постоянното използване на емолиенти е абсолютно задължително във всеки един стадий на атопичния дерматит.

 

Здраве Дерматопик емолиентен крем е създаден специално за случаите на тежка сухота и атопични прояви на кожата. Кремът предпазва от изсушаване, намалява усещането за дискомфорт и сърбеж.

 

Формулиран с натурални масла (бадемово, сусамото, карите), кремът овлажнява, успокоява и подхранва кожата. Включеният в състава му биотехнологичен дестилат на слънчогледово масло стимулира естественото производство на липиди, като по този начин запазва мекотата и еластичността на кожата.

 

 

 

Доказани клинични резултати:

 

 

Успокоява дискомфорта 92%
Намалява сухотата 92%
Намалява сърбежа 72%

 

 

 

 

 

*Тест за употреба с 25 доброволци, ползвали Здраве Дерматопик емолиентен крем в продължение на 4 седмици. Процентите (%) отговарят на позитивните отговори.

 

 

 

 

 

Здраве Дерматопик емулсия за къпане е продукт за деликатно почистване на кожата в случаи на тежка сухота и атопични прояви. Емулсията оставя кожата чиста, мека и хидратирана, като спомага за подържането на хидролипидния баланс и комфорта й.

 

NEWS_MORE_BOX

 

 

Емулсията е формулирана с активни съставки и натурални масла, които намаляват усещането за сърбеж и опънатост, успокояват и хидратират сухата кожа. Създаденият на повърхността на кожата оклузивен филм предпазва от външни дразнители и загуба на вода и възстановява липидите и веществата, които задържат влага в кожата за по-дълго време.

 

 

Продуктите Здраве Дерматопик са подходящи за лице и тяло, за ежедневна употреба от бебета, деца и възрастни. Съставът им е натурален, не съдържат парабени и оцветители и са тествани под дерматологичен контрол.

 

 

Продуктите Здраве Дерматопик можете да поръчате на www.aroma.bg