Красивата коса изисква правилна грижа, а тя зависи както от вида на самата коса, така и от проблема, ако има такъв. Какво трябва да знаем за скалпа и косата си, за да бъдат те здрави?
 

Пърхотът не се третира с масла

 
Пърхотът не е проблем, свързан със суха кожа – въпреки белите люспи, с които се характеризира той. В случая виновни са нарушения на скалпа. Нанасянето на масла може да влоши състоянието. 
 
Медицинските шампоани, предназначени за третиране на пърхот, са най-добрият метод за лечението му. След като се нанесе върху скалпа, шампоанът трябва да се остави да действа за пет минути, след което да се отмие. 
 

Мощните степени на сешоара трябва да се избягват

Повечето хора смятат, че използването на мощен сешоар ще спести време от стилизирането на косата. Истината е, че те изсушават косата за същото време, за което и не толкова мощните сешоари. Това сочат данни от потребители. 
NEWS_MORE_BOX
 

По-рядко сресване с четка за по-малка загуба на коса


 
Прекаленото разресване на косата с четка откъсва космите. Повечето хора губят между 50 и 100 косъма на ден, което е нормално. Тези косми не растат повече, те са достигнали до фаза на покой.
 
За да се предпазите от загуба на повече коса от нормалното, трябва да се използва четка с топчета. Мократа коса не трябва да се реши с четка. Препоръчително е в тези случаи да се използва гребен.