Без значение какво е състоянието на кожата, кубче лед може да бъде от голяма полза. Налагането му върху нея действа освежаващо, засилва кръвообращението и прави лицето да изглежда сияйно. 


Прилагането на лед върху кожата подпомага усвояването на всички продукти, които се нанасят върху нея. Например след нанасянето на крем или серум, ледът може да се постави върху кожата. 


Редовното прилагане на лед върху лицето може да елиминира тъмните кръгове под очите. Трябва да се знае, че резултатите няма да бъдат налице за ден-два. Тази процедура трябва да се повтаря многократно за постигане на видими резултати. Нанасянето на лед също може да помогне при изморени и подпухнали очи, тъй като намалява отока.Прилагането на кубче лед върху лицето помага и за контролиране на признаците на бръчките и признаците на стареене. То не само че намалява съществуващите фини линии и бръчки, но и предотвратява образуването на нови.


Нанасянето на кубче лед върху кожата може да сведе до минимум производството на себум. Така то предотвратява появата на акне, но и го заличава, ако има такова. В допълнение, то помага за бързото спадане на подутини, причинени от пъпките. Ледът може дори да свие порите. Това предпазва кожата от инфекции и навлизане на бактерии.


За дамите, които обичат да използват фон дьо тен има чудесни новини. Ледът прави грима да изглежда безупречен и дълготраен. За целта преди нанасянето на фон дьо тен, може да се разтрие кубче лед по цялото лице. Ако не се нанася грим, ледът също може да бъде много ефективен заради т.нар. ледена терапия. Ледът подмладява кожата, ексфолира я и ѝ придава блясък.


Освен за лицето, ледът може да се използва и за подобряване състоянието на устните. Прилагането му може да ги омекоти, но същевременно да намали възпаленията


Ледът може да се използва и за намаляване на възпалението при почистване на веждите. Той свежда болката до минимум, тъй като помага за изтръпване на областта около тях.

 

Не на последно място, ледът може да се нанася по кожата на цялото тяло след слънчево изгаряне. Той спомага за облекчаване на зачервяването и намалява възпалението.