Пигментацията на кожата може да се повлияе с различни методи, с които се цели не само изсветляване на кожата, но също така и да се помогне за изравняване на тена ѝ. Освен това, с тях могат да се повлияят белезите и тъмните петна
 

Химически пилинг

При тази процедура се използват плодови киселини или друг вид пилинг агенти, а тя е предпочитана за избелването на кожата. Помага на обезцветения кожен слой да стане по-светъл и да се изравни, като се освободи от хиперпигментациите и тъмните петна
 
Има няколко вида химически пилинги, като те варират от леки до по-силни, а формулата се съобразява с кожата на всеки отделен пациент. 
 

Микродермабразио

То работи като премахва най-горния слой на кожата и по този начин помага за изсветляване на петната, а тенът се изравнява. Тази процедура е една от най-малко инвазивните. Тя също така е безопасна, дори и за хората, които имат тъмна кожа. За да се постигне желания ефект, са необходими няколко процедури.
NEWS_MORE_BOX
 
Лазерно избелване на кожата
 
Този метод дава най-бързи резултати и работи като елиминира енергийните източници с висока интензивност, които се абсорбират от меланина. Благодарение на абсорбцията на тъмните части на кожната клетка, меланинът се унищожава. 
 
Кожата може да се избели с помощта на витамин C, хиалуронова киселина, епидермален растежен фактор, както и с комбинация от няколко естествени колагенови екстракти, екстракт от мечо грозде, от маслинови листа. 
 
Алфа липоевата киселина в мощен антиоксидант, който регулира формирането на мазнина, повишава това на глутатиона и по този начин също може да помогне за изсветляване на кожата. Алфа липоевата киселина се намира в повечето кремове за изсветляване на кожата.