Торбичките под очите са неприятна гледка, особено когато нямаме достатъчно време да ги заличим. Причините за тяхната поява са много, но най-често е поради стареене, тъй като тъканите и мускулите, поддържащи клепачите, отслабват.


Неправилната диета може да бъде друг фактор за очните торбички, тъй като прекаленото количество сол, влияе отрицателно на здравето, но и на външния вид на лицето. Проблеми с бъбреците и щитовидната жлеза също причиняват торбички, тъй като тялото не може да изхвърля течностите от организма. Други фактори, които могат да причинят очни торбички, са липса на сън, хормонални проблеми и алергии, причиняващи подпухналост на лицето.


Има много естествени начини за премахване на торбичките под очите. За предпочитане са домашни методи за лечение пред болезнено третиране с други методи. Комбинация от кокосово масло и кофеин е един от тях. Маслото се състои от лауринова киселина и други противовъзпалителни свойства. Кофеинът пък подобрява кръвообращението и помага за разширяване на кръвоносните съдове. Нанесете сместа под очите за 10 минути и изплакнете. Процедурата може да се повтаря 3-4 пъти седмично. 


Когато сутрин бързаме и нямаме достатъчно време, студена лъжица, наложена под очите, намалява торбичките под тях и след няколко минути те се заличават. 

 

Друго полезно средство вкъщи е краставицата. Тя притежава успокояващи свойства и помага при тъмните кръгове и петната. Кръгчета от краставица може да се налагат  всекидневно на лицето, тъй като изглаждат бръчките и предотвратяват торбичките под очите.


Яйченият белтък също може да помогне в такъв случай, тъй като е богат на протеини, които затягат кожата и намаляват очните торбички. Той съдържа противовъзпалителни и ексфолиращи свойства, което помага за по-чиста и свежа кожа.

 

Гел от алое вера е следващият метод за намаляване на торбичките. Богат е на антиоксиданти, които предотвратяват стареенето и поддържат здрава кожата.


Картофите също помагат за стягане на кожата, тъй като имат охлаждащо действие. В резултат възпаленията се намаляват, а торбичките под очите изчезват. 

 

NEWS_MORE_BOX


Използването на етерични масла е традиционен метод за намаляване на очните торбички. От лавандулово масло до лайка, масло от розмарин до масло от шипка – всички могат да се комбинират и да се използват през нощта за предотвратяване на отоците.


Лимоновият сок има антиоксидантни, антимикробни, противовъзпалителни и антисептични свойства, които правят кожата по-красива. Може да разтриете сок от лимон под очите за подобряване на вида им и за намаляване на подпухналостта.


За незабавно лечение на очните торбички може да редувате нанасянето на студена и топла кърпа под очите, като всяка се задържа за около 2 минути. Процедурата се повтаря поне 3-4 пъти в един процес, за да се подобри кръвообращението и да се намали отока.