Арома е най-голямата козметична компания с 88-годишна история и опит в производството на козметика и продукти за личната хигиена. Най-популярният козметичен продукт за нас е именно на тази доказала се компания според данни на един от световните лидери за маркетингова информация и проучвания Nielsen от скорошно проучване. Сега Арома ни предлагат нови продукти с марката „Здраве“ отново с полезен дерматологичен ефект – серия шампоани срещу пърхот.

Отделянето на пърхот (на малки бели люспи от скалпа на главата) се дължи на себорея, която се развива в резултат на нарушено отделяне на мастната секреция на кожата. Причините за пърхота са различни, но се смята, че особено значение за появата му имат фактори като стрес и хормонален дисбаланс в организма. От него често се оплакват хора с нарушена функция на някои от жлезите с вътрешна секреция като щитовидна и задстомашна. Не е изключено вина за пърхота да имат и налични стомашно-чревни проблеми.

Могат да се разглеждат два вида пърхот, според типа себорея, която бива мазна или суха. Мазният тип себорея е свързана с повишено отделяне на секрет от мастните жлези на скалпа, в случая, най-често заради хормонален проблем. Мастният секрет е с променен състав и pH, с превес на олеинова мастна киселина. В този случай се получава натрупване на жълтеникави мастни люспи върху кожата на главата. Тази среда създава благоприятни условия за развитие на бактерии и гъбички, което задълбочава проблема с пърхота.

Пърхот може да се появи и заради намалена секреция на мастните жлези. Съставът на секрета и pH отново е променен, като преобладава стеариновата мастна киселина. Пърхотът е много по-ситен, сух и създава неприятно усещане за сърбеж на скалпа. С течение на времето косата също се променя и става по-суха от преди.

NEWS_MORE_BOX


При всички случаи променената мастна секреция на скалпа при пърхот води до нарушения на растежа и структурата на косъма. Това се отразява както на външния цялостен вид на косата, така и на здравината й – тя губи блясъка си, наблюдава се накъсване на косъма, пада и оредява.

Арома ни предлага нова серия шампоани специално предназначена срещу пърхот. Тя съдържа 6 различни продукта, които освен с основния проблем са съобразени и с типа коса и ефекта, който се търси от приложението им. Ефективността им е дерматологично и клинично тествана във френска лаборатория – Institute d'Expertise Clinique и доказват 89% намаляване на количеството пърхот и 97% на дискомфорта на скалпа при мъже и жени.

Серията съдържа иновативен комплекс от три основни активни съставки:

Zinc Pyrithione, който е с доказано антимикробно действие и ефект срещу гъбичките, причинител на пърхота.

Tridecyl salicylate - има ексфолиативно и меко антимикробно действие, без да дразни кожата.

Panthenol - активира и нормализира клетъчния метаболизъм, като стимулира регенерацията на кожата, увеличава силата на колагеновите влакна и придава здрав и свеж вид на косата. Той също действа противовъзпалително.

Комплексът почиства и освежава кожата на главата, успокоява раздразненията и причинения от пърхота дискомфорт на скалпа като третира без да уврежда.

Продуктите са подходящи за честа употреба.