Според проучване 78% от хората използват през по-голямата част от времето дезодорант без значение дали имат лоша телесна миризма или не. Въпреки това, дезодорантите не са за предпочитане, тъй като съдържат алуминий и някои други тежки метали, които могат да дразнят на кожата. За да не се използват дезодоранти, има някои варианти как да се намали телесната миризма по естествен начин. 


За да се премахне неприятната миризма от тялото, мишниците трябва да се ексфолират редовно. Чрез ексфолирането се премахват по-голяма част от бактериите, които причиняват лош аромат. 


При измиване на подмишниците може да се използва антибактериален сапун, който е предназначен за акне. Защо точно такъв? Защото той елиминира бактериите от кожата и я поддържа чиста.Вместо да се нанасят химически продукти върху кожата, може да се използват естествени такива. Например розовата вода е естествено антибактериално средство, коeто придава приятен аромат, държи кожата чиста и не позволява бактериите да се размножават. Тя може да се смеси и с масло от чаено дърво, тъй като то е противовъзпалително и антибактериално.


Други етерични масла, които премахват неприятната миризма от тялото, са маслото от карамфил, кедрово дърво, портокал, лавандула, кипарис, иланг иланг и други. Освен че притежават антибактериални свойства, те предотвратяват изпотяването.


Солта също притежава свойствата да елиминира бактериите, причиняващи неприятна миризма. Соленият разтвор например може да се втрие в кожата и да контролира миризмата без странични ефекти, които имат повечето от дезодорантите.

 

Много ефикасен начин за премахване на телесната миризма е разтриването на лимонов сок под мишниците. Това се дължи на лимонената киселина, която елиминира бактериите, причиняващи лошата миризма.


Не на последно място по важност е и придържането към здравословен начин на хранене. Счита се, че консумирането на храни, като червено месо, могат да доведат до появата на неприятна миризма от тялото, поради което то не се препоръчва. Хубаво е диетата да бъде богата на вода – поне 2 литра дневно, много плодове и зеленчуци, които да хидратират тялото. Трябва да се намали и консумацията на кофеин, тъй като той увеличава активността на потните жлези.