Всеки ден прекарвате време под душа. Не мислите, че трябва да го правите по най-умния начин? Експертите дават насоки относно как може да направите това. 
 

Пропуснете сапуна

Според някои дерматолози сапунът е излишен, когато се къпете. Той може да лиши кожата от естествените й масла, оставяйки я стегната, суха и със сърбеж. Решението е да използвате измиващо козметично средство, което не съдържа сапун. 
 
Такъв пример са продуктите на водна основа, за да може кожата да се почиства, без да се изсушава. 
 

... и горещата вода

 
Употребата на сапун изсушава кожата, горещата вода обаче изостря този ефект дори повече. В този смисъл, независимо колко приятно е усещането, особено в студените дни, е препоръчително да се придържате към „по-хладката“ температура. 
 

Използвайте шампоана на правилното място


Когато поставят шампоана, много хора се съсредоточават върху дължината на косата, но всъщност е по-добре да се наблегне на скалпа, корените и тила. Това са местата, на които в най-голяма степен се събира мръсотията. 
 
Освен това, не е препоръчително крайчетата на косата да се третират с много шампоан, тъй като те са склонни към изсушаване и чупливост.
NEWS_MORE_BOX
 

Оставете бръсненето за накрая

 
За да се постигне възможно най-близко премахване на космите и да се намали вероятността от появата на враснали косми, трябва да извършите процедурата в самия край. По този начин космите ще са омекотени и ще се отстраняват по-лесно. 
 
Тук отново е важна температурата на водата, тя не бива да бъде много висока, тъй като фоликулите ще набъбнат, а ако това се случи, е по-вероятно косъмът да се скъса, преди да бъде отстранен с бръснача.