След три месеца топлина и тен е изключително важно да подготвите кожата си за студения период. Ще ви разкажем как да възстановите кожата след лятото и на какво трябва да обърнете специално внимание в очакване на студеното време.


Овлажняване и хранене

Сухата кожа е най-голямото зло. След постоянна топлина и вредното въздействие на слънчевата светлина, течността в кожните клетки е изключително малка, което води до образуването на бръчки. В допълнение, дехидратираната кожа е склонна към пилинг и провисване, така че хидратацията е задача номер едно.Можете да възстановите водния баланс с помощта на професионална козметика и хранителни комплекси с овлажняващ ефект. Например, Eucerin Hyaluron-Filler Urea е дневен крем за дълбоко възстановяване и защита от външни фактори.


Домашните маски също могат да помогнат за възстановяване на здравословния вид на лицето. Препоръчва се курс по: 7 пъти всеки ден. За овлажняване можете да използвате пъпеш, диня, ябълки и круши, а за зряла кожа маските от сливи са оптимални.


Приготвянето на подобни домашни маски отнема няколко минути, тъй като е достатъчно само да нарежете плодовете и да нанесете пулпата върху лицето. Изплакнете след 20 минути.


Почистване и пилинг


Друг често срещан проблем, с който се сблъскват жените след ваканция, са мазнините и обривите. След отдих на открито, порите се запушват, кожата спира да диша, придобива нездравословен, остър блясък. Скраб и пилинг, които нежно почистват порите, премахват мъртвите клетки и поправят повредените места, ще помогнат за справяне с това бедствие. Козметиците препоръчват да се използва професионален пилинг от линията La Roche Posay, като изберете средство за вашия собствен тип кожа.


Контрол на пигментацията


След летния тен, възрастовите петна стават по-тъмни и могат да се увеличат по площ. За да посрещнете есента с перфектно лице, в началото на септември вземете курс от процедури със специални антипигментационни серуми. Това може да се направи както при козметик, така и у дома, като се използват средствата за локална грижа от серията Anti-Pigment.