За кожата в областта на врата следва да се полагат грижи както и за кожата на лицето. Мнозина не обръщат достатъчно внимание на тази иначе така деликатна област. Резултатът може да бъде отпусната кожа и поява на фини линии. Предлагаме някои насоки, които биха били от помощ в грижата за кожата на врата.

Движението и посоката му при масаж са много важни тази област, защото в противен случай може да се стигне до увреждане на кожата. Тя е много тънка и деликатна, дори повече, отколкото тази на лицето. Препоръчително е при масажа да се прилагат с дланите на ръцете – от долната част на врата нагоре с вертикални движения. Специалистите не препоръчват да се масажира с кръгови движения или отгоре-надолу.

Освен това, масажът не бива да продължава повече от 10 – 15 минути, като е препоръчително да има и 1 – 2 минути почивка.

Маслата помагат на кожата на врата да се подмлади, но не всички. Важно е маслата, които използваме, да се подбират внимателно – те не бива да са много „тежки“. Кокосовото масло например е „тежко“, но може да се използва в малки количества или да се смесва с малко вода, преди да се нанесе върху кожата.

NEWS_MORE_BOX

 


Препоръчителен избор са маслата от сладък бадем, лайка, евкалиптово, розово и зехтин.

Маската за лице може да бъде изключително полезна и за кожата на шията. За най-добри резултати, препоръчително е да се използват плодови маски. Плодовете като ябълка, банан, авокадо могат да направят чудеса за кожата на тази така деликатна област.