Полагате редовни грижи на своята кожа – почиствате я, ксфолирате, хидратирате, но тя сигнализира за увреждане. Истината е, че някои от ежедневните навици могат да й навредят. Кои са те?
 

Продуктите, които използвате, не съдържат естествени съставки

 
Ако кожата ви е чувствителна, следва да се насочите основно към натурални продукти или такива, в които се съдържа растителен екстракт. В тях не бива да има аромати, оцветители и парабени
 
Хамамелис например помага за стягане на кожата, а кокосовото масло има свойството естествено да я хидратира
 

Прекалявате с ексфолирането

 
Когато се появят пъпки по кожата, тя се зачерви или изсуши, това са сигнали за прекомерно ексфолиране. Специалистите уверяват, че няма място за притеснение. 
 
Просто трябва да намалите честотата на процедурата – не повече от три – четири пъти седмично. А след като вече сте я извършили, задължително нанесете хидратиращ продукт.
 

Козметичните продукти съдържат много киселина


 
Такъв пример е употребата на киселини като гликолова, млечна и бета хидроксилна. Важно е да използвате само една, а не няколко едновременно, тъй като кожата може значително да се изсуши.
NEWS_MORE_BOX
 

Лосионът е на алкохолна основа

 
Алкохолът „извлича“ влагата от кожата, което води до натрупването на мъртви клетки, а кожата придобива уморен вид. По този начин мазнината се оказва „в капан“, а резултатът е появата на пъпки и повече мазнина. 
 
Лосионите, които не съдържат алкохол, отстраняват хлорът и някои минерали, които понякога се съдържат в чешмяната вода.