Електрическата четка за зъби е добър пример за това как новите технологии могат да допринесат пряко за подобряване на здравето ни. Първата електрическа четка за зъби е произведена преди около 60 години, а механизмът на работа на този тип продукти за дентално здраве не спира да се усъвършенства и днес. Целта е една – потребителите на електрически четки за зъби да могат да си осигурят оптимално почистване на зъбите, непостижимо с обикновена четка.

 

Електрическа четка за зъби – механизъм на работа


Главата на четката извършва множество бързи вибрации като може да се движи във всяко измерение, включително по посока на и обратно на часовниковата стрелка. С тези динамични движения главата на четката създава турбулентни потоци, чрез които пастата за зъби и водата преминават бурно през междузъбното пространство и по линията на венците и успешно премахват разположената по повърхността им зъбна плака.

 

Съвременните електрически четки за зъби може да работят с изключително висока честота на вибрациите, която достига скорост близка или дори по-висока от тази на звука. Тя се поддържа от батерия, която осигурява дълъг режим на работа и дискретно възстановява заряда си в периода, когато четката на се ползва.

 

Ползи и предимства на електрическите четки за зъби

Едно от основните предимства на електрическата четка за зъби е малката глава, с която може да се достигнат по-далечните и труднодостъпни зони на зъбите и междузъбното пространство.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Освен това иновативните четки за зъби имат вграден таймер и система за звукова сигнализация през определен период от време. Това позволява на потребителя не само лесно да се ориентира кога да премести четката в друга зона на устната кухина, но и да си гарантира, че ще почиства зъбите и венците си в рамките на препоръчителния минимум от 2 минути.

 

Електрическите четки за зъби от най-ново поколение предлагат няколко режима на работа, подходящи за хора с чувствителни зъби и венци, както и за носещите брекети и коронки. Освен удобство, възможността за комбиниране на различни режими на работа позволява оптимално избелване и почистване на зъбите само в рамките на няколко дни.

 

Електрическата четка за зъби е разумна инвестиция за дълготрайно бели зъби и здрави венци във всяка възраст.