Шампоанът Dandrene® - от този месец вече и в България – предлага облекчение за всички, които са смутени от пърхота, страдат от сърбящ и зачервен скалп, оплакват се от мазна коса или са загрижени от неприятната миризма, която отделя.


Dandrene® действа срещу себореята и пърхота по три основни метода:

 

  1. чрез прилагане на следващо поколение антимикотична технология за предотвратяване на гъбичките, които предизвикват пърхот;
  2. чрез изсушаване на излишната мазнина, която подхранва тези гъбички;
  3. чрез доставяне на хранителни вещества за възстановяване на косата и скалпа.

 


 

Подробните клинични изследвания демонстрират тези качества.Dandrene® функционира по-добре от масовите шампоани на пазара, тъй като съчетава най-ефективните противогъбични съставки с растителни екстракти. По този начин шампоанът действа както чрез медицински, така и чрез растителни съставки срещу гъбичките, причинители на неприятния пърхот и себореята.


Dandrene® съдържа Климбазол – най-добрият инхибитор срещу гъбички, които предизвикват пърхот. Климбазол е широкоспектърен антимикотичен агент, доказан ин витро и ин виво като най-ефективната съставка срещу гъбичките Malassezia, които предизвикват лющене на кожата. Освен това, климбазол е хигроскопичен, така че не нарушава естествената влажност на кожата.


Dandrene® спира сърбежа и лющенето по-добре от моновалентните шампоани против пърхот, дори и тези, базирани на последните антимикотици, тъй като включва втора съставка от мощен азолов тип – Кетоконазол. Тази съставка в продължение на едно десетилетие клинични изследвания доказва, че действа изключително ефективно срещу гъбички, които генерират пърхот.


Шампоанът Dandrene® третира пърхота нежно и естествено като включва комплекс от екстракти от манука и върба. Манука и върба са растителен източник на антимикотични трикетони, полифеноли и салицилови деривати. Освен заради антимикробния им ефект, растителните екстракти от манука и върба са включени в състава на Dandrene® заради свойството да забавят производството на излишен себум, което възпрепятства разпространението на Malassezia globosa и Malassezia furfur – гъбичките, най-често асоциирани с появата на себореен дерматит и пърхот.


Dandrene® успокоява дразненето и сърбежа и подобрява цялостното здраве на скалпа, тъй като съдържа екстракти от кора от нар. Този така наречен супер плод регулира процеса на епидермална диференциация като укрепва критичната бариерна функция на кожата.

 

 

 


 

 

 

Шампоанът включва и комплекс, регулиращ себореята, извлечен от корените на бучу, хена и папрат - богородичен косъм. По този начин Dandrene® третира както мазния пърхот, така и сухия пърхот, известен още като хипосеборея.


Dandrene® възстановява скалпа и помага на косъма да възвърне жизнеността и блясъка си, тъй като шампоанът съдържа бирена мая, възстановена след процеса на производство на бира. Бирената мая е богат източник на важни витамини, аминокиселини, ензими и минерали, включително биологично активен хром.


Тази петкратна формула дава възможност на пациенти, разочаровани от масовия пазар за шампоани – както и на онези, които търсят висококачествено решение за пърхота – да постигнат най-добри резултати като използват Dandrene® – мощно съчетание от най-новите научни достижения с вечните растителни екстракти.