Козметичната индустрия предлага десетки решения за неприятните торбички под очите, с които рано или късно всеки от нас се сблъсква. Лош сън, преумора, стрес, недобри хранителни навици, дехидратация са все сред причините за появята им. Понякога неприятното подпухване под очите може да е знак и за сериозни заболявания, свързани с бъбреците или черния дроб.


Изключвайки последното, всичко останало е козметичен проблем, с който може да се опитаме да се справим и в домашни условия. И то успешно.

 


Чаени торбички


Чаените торбички са изпитано средство в битката за по-свеж поглед. Без значение от видовете билки, пакетчетата перфектно се справят с обикновеното дразнене и подуване под очите.


Нужно е да вземем топли чаени торбички, предварително кипнати във вряща вода и да ги поставим под очите за няколко минути. Ефектът ще се засили, ако ги покрием с кърпа отгоре.

 

Студена вода


Чудесен метод за справяне с подпуналото лице. Измиването на лицето с ледено студена вода няколко пъти на ден ще я енергизира. Процедурата може да се замени и с ледени кубчета, увити в памучен плат – нужно е да ги задържим нежно върху очите до една минута.

 

Студени лъжици


Сложете няколко лъжици във фризера и след 10 минути ги сложете върху кожата. Препоръва се лъжиците да останат на кожата докато се затоплят. Ефектът от тази процедура е, че стяга и отпуска кръвоносните съдове.

 

Прясно мляко


Млякото ще помогне да се отървем от торбичките под очите и може да има лечебен ефект върху кожата като цяло. За целта трябва да накиснем козметични памучни тампони в студено прясно мляко и да ги поставим под очите за 10-15 минути. Процедурата омекотява кожата, понижава отока и връща свежия поглед.

 

Краставица


Любимият продукт на нашите майки и баби се оказа ефективен и за облекчаване на подпухналостта на лицето и за избелване на кожата.

Необходимо е да поставим предварително охладени резени краставица под очите и да ги задръжим, докато се затоплят. Може да се прилага няколко пъти на ден.

 

Алое вера


Друго изпитано във времето средство е сокът от алое, който е изключително полезен за кожата и богат на витамин Е. Най-популярните рецепти съветват да изцедим сока от месестата част на растението, да я почистим от кожата и да поставим готовите парчета под очите. Важна препоръка е да не попада в очите, за да няма дразнене.

 

Яйчен белтък


Още едно домашно средство, което може да помогне за възстановяване на еластичността на кожата, да я стегне и да облекчи подпухването. Нужно е старателно да развием белтъците от две яйца и с чиста четка да нанесем сместа в зоната под очите.