През лятото гладките крака са задължителни за всяка жена. Начините, по които това може да стане, са различни – някои гарантират гладки крака за дълго, а други – за по-кратко време, но и по-бързо достигане до желания резултат. 
 
Златните стандарти в обезкосмяването за продължителен период от време са лазерната епилация, последвана от кола маската. 
 
По-бърз и евтин начин за премахване на излишното окосмяване са самобръсначките и кремовете депилатоар, които могат да се извършат и в домашни условия. Ако не се внимава по време на тези процедури, резултатът от тях може да е не особено приятен и дори вреден за кожата
 
Най-подходящото време за бръснене е под топлия душ, когато кръвоносните съдове са разширени. В този момент всички космени фоликули в кожата са надигнати на повърхността на кожата и косъмът се отстранява най-близо до нея. 
 
Освен това топлата вода омекотява космите, те се отстраняват по-лесно, като в същото време рискът от получаването на враснали косъмчета намалява. Тези, които предпочитат бръсненето като форма на епилация, трябва да знаят, че ако по ножчетата има натрупвания, вероятността от  наличие на ръжда и микроби и, съответно, развитие на  кожни инфекции е голяма. За да се избегне това, бръсначът трябва да се сменя на всеки 5 до 10 бръснения. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
Важно е след самата процедура да се нанесе върху кожата хидратиращ продукт. По по този начин се предотвратяват обривите и лющенето ѝ. 
 
Употребата на кремове депилатоар не е толкова популярна, но има и своите предимства. При този начин на обезкосмяване се появяват по-малко неравности и подкожни косъмчета. Освен това, отстраняването на косъма е на по-дълбоко ниво, в сравнение с бръсненето.
 
Тези продукти не бива да се използват по-често от веднъж на десет дни до две седмици. Това се налага, тъй като химикалите, съдържащи се в тях, могат да изсушат кожата прекомерно. Имайки предвид все пак, че тези продукти няма как да не вредят на кожата със състава си. Трябва и да се уверите дали методът или конкретният продукт все пак действат при вас.