Лазерната епилация е все по-популярна сред хората, които търсят решение за по-дълготрайно премахване на окосмяването.

 

Основният ѝ принцип се състои в термичното разрушаване на космения фоликул. 


 

Ако желаем да започнем терапията обаче, трябва да сме наясно с някои странични ефекти около процеса.

 

До каква степен е безопасна процедурата?

 

По-голямата част от хората, които го използват, установяват, че лазерното премахване на космите е безопасно. Не са открити и дългосрочни рискове за здравето.

 

Въпреки това, някои хора могат да получат леки странични ефекти след процедурата. Затова специалистите съветват да се започне с третиране на по-малък участък от кожата. По този начин ще видим как тя реагира на лечението, преди да го направим на по-голяма площ.

 

Много важно е, когато се подлагаме на такава процедура, да се доверим на квалифициран специалист.

 

Болезнено ли е?

 

По време на самата процедура не се усеща болка, единствено може да се почувства леко парене. Обикновено в допълнение или вградена в лазерната система, функционира и охладителна система, която допринася за по-комфортно усещане.

 

Странични ефекти

 

Както всяка друга козметична процедура, странични ефекти могат да се появят и след лазерната епилация. Повечето нежелани реакции са незначителни и временни.

 

Всеки, който изпитва трайни странични ефекти, трябва да се консултира с дерматолог.

 

Обичайните странични ефекти включват: зачервяване и раздразнение на третираната кожа, излющване, лека промяна в цвета на кожата (малко по-светла или по-тъмна), нараняване на очите, ако не се използват предпазни очила, риск от кожни инфекции.

 

Появата на изгаряния, мехури или белези, говори за по-сериозни странични ефекти и трябва да се посъветваме с дерматолога си.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Ефективна ли е?

 

Лазерната епилация е доста ефективно средство за премахване на нежеланото окосмяване за по-дълго време. Въпреки това не е завинаги, както някои хора мислят.

 

Ефектът след процедурата не е мигновен. Нужни са поредица от процедури през определен интервал от време, за да се постигне желаният резултат. За всеки човек е индивидуално, обикновено 5-6 са достатъчни.