Появата на акне в областта на седалището не е нетипично състояние. Тези пъпки всъщност са фоликулит. Той представлява възпаление на фоликул, най-често космен, и може да възникне навсякъде по тялото. В зависимост от причината, в някои случаи може да доведе до загуба на окосмяването. Виновни за неговото развитие са мъртвите кожни клетки и бактериите, които запушват космените фоликули.
 
Застрашени от появата на пъпки в тази област са хората, които тренират. Предлагаме няколко метода, с помощта на които можем да се отървем и да предотвратим появата на пъпки в тази област. 
  • Да се използва продукт за тяло, който съдържа бензоил пероксид. Тъй като той обикновено се използва за лечение на пъпки, е надеждно средство и срещу фоликулит. Тези продукти имат свойството да изсушават пъпките и да премахват мъртвата кожа, която запушва порите
  • Салициловата киселина отпушва порите. Може да се предотврати появата на нови пъпки като се използва няколко пъти седмично. 
NEWS_MORE_BOX

 

  • Препоръчителна е употребата на лосион с млечна киселина. Тя може нежно да ексфолира мъртвите кожни клетки и да помогне за премахването на неприятните пъпки
  • След края на всяка тренировка трябва да се къпем. Дерматолозите обясняват, че седенето с потните дрехи, пълни с бактерии, след интензивна физическа активност, е лош навик. Той може да доведе до поява на пъпки. Важно е да се изкъпем непосредствено след всяка тренировка.