Първите срещи са забавни, вълнуващи, а понякога и малко неловки. Това е вашата възможност да прецените дали дамата, с която сте излезли на вечеря, ще привлече интереса ви или никога повече няма да ѝ се обадите. Същото обаче важи и за вас. Затова, ако жената ви харесва, то трябва да се постараете да направите отлично първо впечатление. Ако се чудите как може да го постигнете, в тази статия сме подбрали 5 неща, които жените забелязват на първа среща. Вижте кои са те и как може да ги използвате, за да я очаровате?

 

1. Лицето


Едно от първите неща, което жената ще забележи е лицето ви. Това е абсолютно естествено, тъй като разговорите предполагат визуален контакт през по-голямата част от времето. Освен това, ако до този момент комуникацията помежду ви е била ограничена изцяло до онлайн общуването, за нея ще е интересно да изучи чертите на лицето ви. Това включва погледа ви, вашата усмивка, трапчинките. Важна част е също косата и брадата - дали са добре оформени и чисти.
Всички тези неща, на подсъзнателно ниво, издават важна информация - за възрастта ви, за стила ви, дори и за начина, по-който се чувствате в момента. Така че ви съветваме да положите усилия и да се погрижите за прическата, брадата и зъбите си. Но също така не забравяйте да се усмихвате и да поддържате зрителен контакт, за да ѝ покажете, че се чувствате приятно в нейната компания. 

 

2. Облеклото

По всяка вероятност тя ще обърне внимание на телосложението и облеклото Ви. Това не означава непременно, че дамата е повърхностна и се интересува единствено от външния ви вид. Това по-скоро е неизменна част от опознавателния процес. Затова не е нужно да се обличате в костюм или да избирате скъпи дизайнерски тоалети. Вместо това, съобразете облеклото си с място на срещата - парк или хубав ресторант. Уверете се, че дрехите се комбинират добре, не са намачкани и че са ви удобни. 

 

3. Аромата на тялото

Оказва се, че жените използват различни сетива, за да оценят потенциалния си партньор. Обонянието не прави изключение. Според едно проучване, неприятна телесна миризма би отблъснала 84% от жените, а лошият дъх - 73%. Затова на първа среща е важно да заложите на някой от любимите си дълготрайни мъжки парфюми, който ще ви помогне да ухаете пленяващо. Ако сте притеснени или навън времето е горещо, може да го комбинирате и с подходящ продукт против изпотяване.
Важно е обаче да не прекалявате с количеството. В същото проучване 59% от дамите са посочили, че прекалено натрапчивият парфюмен аромат е по-скоро недостатък, отколкото предимство. Както в любовта и тук балансът винаги е важен. 

 

4. Маниерите ви на масата

В повечето случаи, първите срещи непременно включват и хранене. Независимо дали ще я изведете на лежерен обяд или изискана вечеря, маниерите, които показвате на масата са още едно от нещата, на които тя ще обърне внимание. 
Това включва, на първо място начина, по който се храните. Спазвайте приетите норми, не яжте с пълна уста и колкото и да сте гладни, не бързайте да изядете всичко, което има в чинията. Също така, ако пиете алкохол, препоръчително е да не прекалявате с количеството. Не на последно място, начина, по който се отнасяте с обслужващия персонал, също може да е показателен за вашето отношение към хората изобщо. Затова не забравяйте да бъдете любезни и да им благодарите, когато ви донесат поръчката. 

 

5. Отношението ви към нея

Накрая, но не и по важност, тя ще съди за успеха на вашата първа среща и по отношението ви към нея. Не правете нищо пресилено, но ако харесате начина, по който изглежда или някоя хубава черта от нейния характер, то няма нищо лошо да го споделите под формата на комплимент. Мил жест, като отварянето на врата или подаряването на цветя, също ще остави приятно впечатление. Казано накратко, ако жената ви харесва и искате да я видите отново, то  не я оставяйте да гадае, а ѝ го покажете. 


Това са 5 важни неща, които жените забелязват на първа среща. След като вече знаете кои са те, може спокойно да поканите някоя очарователна дама на първа среща и да си грантирате, че ще има и следваща.