Знаем колко вредно е въздействието на уредите и козметични продукти за изправяне на косата...

 

За щастие има някои други методи за естественото изправяне на косата без използването на топлина. Няма да се получи перфектно права коса, както при използването на преса, но ще я запази здрава и ще я предпази от изсушаване.


 

Ето 5 примерни метода, които биха имали ефект при чуплива и леко вълниста коса:

 

1. Решете косата си, докато изсъхне

След като измием косата си, е добре да я оставим да изсъхне напълно, без да използваме сешоар, който води до дехиратирането на косъма. Препоръчително е да я разресваме на всеки пет минути. Издърпването и задържането на всеки кичур за няколко секунди, подпомага изправянето ѝ. Това може да се прави и пред вентилатор, тогава се изисква постоянно ресане.

 

2. Завийте плътно влажната коса

Ще отнеме часове, за да изсъхне напълно косата, затова можем да ускорим процеса като я увием с микрофибърна кърпа. Тя е направена от материал, който попива водата много по-добре, отколкото памучната кърпа (която спомага за накъдрянето на косата допълнително и я накъсва).

 

3. Използвайте ролки

Но не такива от дунапрен, които са предназначени за накъдрянето ѝ. Трябва да бъдат големи и пластмасови, приблизително с размерите на кенче сода. Кичурите мокра коса се навиват около ролките и се закрепят плътно към главата. Трябва да останем с тях докато косата изсъхне напълно. Това е важно, защото най-малкото количество влага може да доведе до образуването на „вълни“.

 

NEWS_MORE_BOX

 

4. Направете си естествена маска за изправяне

Подходяща е маската с мляко и мед. Смесва се 1 чаша пълномаслено или кокосово мляко с 1 супена лъжица мед и получената смес се нанася върху косата. Препоръчително е да я оставим да постои за около час, преди да я измием. Може да се добави и малко количество кокосово масло за ускорено изглаждане.

 

5. Използвайте правилните продукти

Можем да попитаме фризьора си за серуми, кремове и спрейове без отмиване, които се борят с накъдрянето и имат изглаждащо и заздравяващо действие. На пазара вече се предлагат много такива продукти.