Цъфтящите краища са редовен и обичаен проблем дори при хора със здрава и поддържана коса. Добре е да се знае, че посещението при фризьора за подстрижка и скъсяване на косата не е единствено решение за премахване на цъфтящите й краища

.

Всеки може да разчита и на алтернативен подход, който не налага промяна на прическата, а се изразява в допълване грижата за косата с няколко природни средства.


 

От ключово значение за справяне с цъфтящите краища на косата без скъсяването й са няколко продукта, които овлажняват косъма, заключват естествената влажност вътре в него и подсигуряват необходимите за структурата му протеини, мастни киселини и антиоксиданти.

 

Кокосово масло
Кокосовото масло е сред най-популярните домашни средства за справяне с цъфтящата коса. То е много богато на полезни мастни киселини, които изгаят ролята на природен балсам, заглаждащ косата и придаващ по-прибран вид на връхчетата на космите. Увреждането на косъма и нарушаването на структурата му е основна причина за цъфтенето на косата. Набавянето на достатъчно мастни киселини е основно условие за заздравяване на космената структура и заключване на влагата в него. Кокосовото масло може да се прилага самостоятелно върху косата или в комбинация с други етерични и подхранващи масла.

 

Витамин Е
Популярните капсули с витамин Е са идеално средство за възстановяване здравината и целостта на косъма по цялото му протежение и за превенция на бъдещото му накъсване. Достатъчно количестов витамин Е може да се набави и от маски за коса, обогатени с етерични масла, например масло от бадем, розмарин, ший и др.

 

Авокадо
Възможността за прилагането му върху косата е иделен шанс за оползотворяване на забравено в хладилника и прекалено омекнало авокадо. Кашата от зряло авокадо може да се прилага много успешно като маска за омекотяване и заглаждане на косъма и за подхранването му.

 

Кисело мляко и яйчен жълтък
И двата продукта са много богати на протеини, които ще направят сухите, цъфтящи и чупливи краища на косата меки, гладки и здрави, а ефектът ще бъде траен.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Мед
Идеалната спойка за допълване ефекта на всяко от посочените по-горе средства за справяне с цъфтящите краища на косата. Медът има изявен запечатващ ефект, поддържащ позитивното действие на всички други съставки за по-дълго време.

 

Най-бързото и ефикасно решение срещу цъфтящи краища на косата е подстижката. Всички посочени продукти обаче предлагат удобна алтернатива, с която ще се запази дължината на косата, тя ще се омекоти и заздрави и цъфтящите й краища успешно ще се прикрият. В допълнение ще се предотврати и повторната им поява.

 

Предложените продукти дават разнообразни и напълно безопасни възможности за комбиниране помежду си и може да се ползват неограничено дълго време за постигане на най-задоволителния и траен резултат.