Уредите за стилизиране на косата, които използват топлина, се употребяват от много жени. Пресата за коса е един от тях. Тези, които редовно посягат към нея, е важно да знаят как да я използват правилно, така че целият процес да увреди косата в по-малка степен, а резултатът да бъде максимално добър. Предлагаме някои от типични грешки, които често се допускат по време на изправяне на къдриците...
 

1. Косата не се изплаква добре, след нанасянето на балсама или маската за коса

В някои случаи при обработването на косата с нагорещения уред се забелязва пушек. Най-вероятно това се дължи на останал балсам или маска. Затова е препоръчително косата да се изплакне старателно, преди да излезем от банята. 
 

2. Температурата е прекалено висока

Ако пресата за коса е стара или няма опция за контрол на температурата, е препоръчително да я сменим с друга. Важно е да може да се регулира степента на топлината, която уредът излъчва. Тя трябва да отговаря на текстурата на косата
 
Не е нужно всеки път пресата да се използва на най-високата степен и да причинява увреждане на косата. Ако тя се изправя няколко пъти седмично, температурата следва да се намали, за да се осигури защита. 
 
NEWS_MORE_BOX
3. Изправяме големи кичури коса
 
За да спестим време, понякога взимаме по-голяма част от косата, която да изправим наведнъж. По този начин обаче е много вероятно да се изпуснат области, които няма да бъдат обработени, а резултатът е неравномерно изправена коса. 
 

4. Не използваме гребен


Препоръчително е да се използва малък гребен, с който да се разресва косата. По този начин се гарантира по-добър краен резултат.