Възпаленията, промените в структурата или цвета на кожата, както и появата на пъпки, могат да бъдат резултат от инфекция, хронично състояние на кожата или контакт с алерген или дразнител. Въпреки че повечето хора могат да разпознаят обичайните кожни проблеми при възрастните, при поява на такъв, трябва да се потърси мнение на специалист.
 
Обривът при херпес зостер започва с парене, чувство на изтръпване или повишена чувствителност. Той е под формата на малки изпъкнали точки и се развива в болезнени мехури, които траят около две седмици. 
 
Обривът обикновено се появява по торса и в областта на задните части, но не е изключено да се излезе и на друго място по тялото. Повечето засегнати се възстановяват, но болката, изтръпването и сърбежът не отминават толкова бързо. Те могат да останат с месеци, години или дори до края на живота.
 
Когато обривът е копривна треска, той обикновено издава алергична реакция. Не е изключено да бъде придружен и със сърбеж. Този вид обрив може да варира в размер и може да се съединява с други по-големи такива. Сред обичайните причинители са медикаменти, определени храни, хранителни добавки, резки промени в температурата, а също така и инфекции
NEWS_MORE_BOX
 
Обривът при псориазис е незаразен, а кожата е удебелена и състояща се от бели и червени петна. Той обикновено се появява в областта на скалпа, лактите, коленете и долната част на гърба. Може да се излекува и да се повтори в някакъв етап от живота. 
 
Причината за развитието на псориазис все още е неясна, а лечението включва медикаменти, които се нанасят върху кожата, светлинна терапия и перорални лекарства, инжектиране или инфузия.