Повечето хора имат изграден режим за грижа за лицето, чиято цел е да се поддържа кожата му чиста и без пъпки. Много често се забравят други области, които също могат да бъдат засегнати от несъвършенства, като гърдите например. 
 
В действителност гърдите са област, която доста често е засегната от акне. Подобно на лицето, гърба и раменете, мастните жлези в тази област могат да формират прекомерни количества себум, което да доведе до запушване на порите. Резултатът е възпалителен процес и образуване на пъпки с бял връх. Добрите новини са, че има някои стъпки, с чиято помощ можем да предпазим гърдите от появата на акне. 
 
1. Хигиената след тренировка
 
При извършването на интензивна физическа активност, обикновено има натрупване на под, както и наличие на триене, които могат да доведат до поява на пъпки. Препоръчително е да носим дрехи, изработени от „дишащи“ материали, най-добре памучни. 
 
Веднага след като приключи тренировката, се преобличаме със сухи и чисти дрехи и възможно най-скоро трябва да вземем душ, за да се предотврати запушване на порите. Ако няма как непосредствено след тренировката да се изкъпем, е препоръчително да подсушим кожата в областта на гърдите с влажна или суха кърпа. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
2. Да ексфолираме редовно
 
Отстраняването на мъртвите кожни клетки е важно не само за лицето, но и за останалата част от тялото. Следва да правим това два – три пъти седмично, за да намалим риска от запушване на порите и поява на пъпки. 
 
3. Да сменим душ гела
 
Когато става дума за акне на гърдите, бензоил пероксидът е съставката, която може да бъде от най-голяма полза. Тя унищожава бактериите, които се намират в порите, като едновременно с това помага за отпушването им.