Има ли средство, което унищожава целулита?!
Никоя жена не иска бедрата й да изглеждат като сирене. За да се редуцират трапчинките по задните части и бедрата най-ефективното средство са физическите упражнения. В краткосрочен план помагат и продуктите срещу целулит, съдържащи кофеин, както и козметичните процедури, предлагани в специализираните салони и клиники за красота.


Тези ужасни стрии!
Стриите или нацепванията на кожата на бразди се образуват по време на бременност, наддаване на тегло или рязко отслабване. Когато са отскоро те са червени или лилави, с течение на времето стават белезникави. Появяват се по корема, бедрата, задните части, гърдите и ниската част на гърба. Стриите могат да се редуцират при използването на лекарствени излющващи средства или лазерна терапия. Ползата от лосионите и кремовете е минимална.


Спукани капиляри
Спуканите капиляри се срещат при хората, упражняващи определени професии – учители, медицински сестри, консултант продавачи. Наличието им насочва за предразположеност към разширени вени и венозна недостатъчност. Състоянията, които предразполагат към образуването на сините съзвездия на повърхността на кожата, са затлъстяване, бременност. Проблемът се предава по наследство.
Спуканите капиляри не изискват лечение, но представителките на нежния пол предпочитат да елиминират проблема по естетически причини. Ефективна процедура е склеротерапията, която представлява инжектиране на солеви разтвори в съдовете или други вещества, които да спомогнат за изчезването им.


Лош дъх
Лошият дъх остава въпреки редовното миене на устната кухина и използване на конци за зъби. Причините могат да са заболяване на венците, рефлукс, суха уста и дори инфекция на синусите. В повечето случаи вина има хранителният режим. Помага ограничаването на консумацията на пикантни храни и други продукти, от които се установи, че дъхът се променя. Когато промяната на хранителния  режим не помогне, е необходима консултация със стоматолог.


Тъмен цвят на зъбите
От консумацията на кафе, чай, по-тъмните безалкохолни напитки, червено вино, емайлът на зъбите се оцветява. Първата стъпка за постигането на бели зъби е те да се мият редовно с избелващи пасти и да се използват конци за почистване на пространството между тях. Системите за избелване на зъби за домашна употреба или при стоматолог ще помогнат за отстраняване на проблема. 


Възпаление на кожата след депилация
След бръснене се възпалява чувстителният тип кожа. Повърхността й се покрива с червени, болезнени пъпчици. Единственият начин да се избегне появата им е като се спре бръсненето. Възможно е да помогне използването на кремове за бръснене и лазерна терапия. Препоръчително е преди бръснене да се вземе топъл душ и да се нанесе гел преди процедурата. Това също би трябвало частично да облекчи проблема.


Възпалени космени фоликули
Това са пъпчиците в основата на косъмчетата, които се наблюдават по определени части на кожата, търкащи се в тъкани и повърхности. Те може да са с бели или червени връхчета. Проблемът се дължи на фоликулярна кератоза. Кожата обикновено е груба и засяга най-често гърба, бузите, горната част на ръцете и бедрата. Кожният проблем може да продължи с години, обикновено изчезва преди навършване на 30-годишна възраст. Помага интензивното овлажняване на кожата.


Защо има косъмчета между веждите?
Публична тайна е, че дори по лицата на момичетата растат косъмчета между веждите, брадичката и над горната устна. В някои случаи нетипичното окосмяване може да е признак на поликистозен овариален синдром. По-често проблемът се онаследява. Редовното използване на познатите методи на обезкосмяване решава проблема. Лазерната епилация или епилацията чрез електроза има по-продължителен ефект.


Не побелявам ли преждевременно?
Ако посивяването на косата е факт много преди навършването на 40 години, побеляването действително е преждевременно. В някои случаи това е признак на тиреоидно заболяване или заболяване, засягащо пигментацията.
В повечето останали случаи се дължи на наследствен фактор. Преждевременно посивялата коса не означава обаче, че в тялото протича процес на по-ускорено остаряване...
 

Втора част на материала