32-годишна жена с диагноза рак на гърдата роди по спешност, в шестия месец, в столичната АГ болница „Майчин дом”. Още докато бременността е била в ранен срок, пациентката е диагностицирана и оперирана, съобщават от лечебното заведение. 
 
Лекарите са я посъветвали да прекъсне бременността, но тъй като рожбата е била много желана, жената е отказала аборт както и последващата лъче- и химеотерапия.
 
За съжаление, болестта бързо напредва и при приемането й в „Майчин дом” тя вече е с метастази в костите, гръбначния стълб и белия дроб.
 
Освен това е и с редица придружаващи заболявания като множествена склероза, високо кръвно налягане, нисък хемоглобин и голяма загуба на тегло. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
„Пациентката е била посъветвана да постъпи в нашата болница, тъй като тук бебето има най-големи шансове за оцеляване. Клиниката ни по неонатология е не само най-голямото такова звено в страната, но и с най-добрата апаратура и специалисти”, разказва доц. Николай Доганов, който e извършил Цезаровото сечение.
 
Денят преди секциото направихме стройна подготовка като коригирахме анемията с кръвопреливане. Предприехме необходимите реанимационни действия за бебето и резултатът е налице. Роди се момченце с тегло 910 г, във видимо добро състояние, което в момента е в интензивно отделение и за него се полагат изключителни грижи то да бъде стабилизирано, обяснява още доц. Доганов.