Министерство на здравеопазването подкрепя внесения проект за промени в Наказателния кодекс, защитаващ медицинските специалисти от насилие, става ясно от писмо на институцията до Българския лекарски съюз. 

 
В края на септември месец Българският лекарски съюз изпрати протестно писмо до здравните институции, във връзка с поредния случай на нападения срещу лекар. Инцидентът се случва на 27 септември в Центъра за спешна помощ в с. Каменар, Варненска област.
 
Засега от всички отговорни институции, до които е изпратено писмото, отговор е получен само от Министерство на здравеопазването, поясняват от лекарската организация. 
 
В писмото е отразена категоричната позиция на ведомството, че ще подкрепи внесения проект за промени в Наказателния кодекс, който през миналата година беше отхвърлен от Парламента. През миналата година предложението бе отхвърлено от Парламента и под натиск от страна на съсловната организация отново беше внесен в здравната комисия. 
 
Този път промените бяха подкрепени и от правната комисия, но процедурата беше прекъсната преди лятната ваканция на депутатите. Българският лекарски съюз продължава да настоява новата редакция на Наказателния кодекс да бъде включена в дневния ред на Парламента възможно най-скоро.