Сключването на нов рамков договор е един от приоритетите на министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов. С встъпването си в длъжност преди два месеца, той веднага призова договорните страни да седнат на масата на преговорите. Въпреки това той няма да подпише Националния рамков договор днес, съобщават от пресцентъра на здравното ведомство.


Причината е, че Националната здравноосигурителна каса и Българският лекарски съюз все още не са представили окончателния проект на министъра на здравеопазването. Д-р Константинов ще подпише документа, едва след като се запознае с него, което очаква да се случи до края на годината.


По-рано днес от здравната каса разпространиха информация, че в 14:30 ч. се очаква осигурителната институция и Лекарския съюз да подпишат Националния рамков договор за медицинските дейности през 2011 г. Преговорите с Българския зъболекарски съюз по Рамковия договор за дентални дейности също са приключили.Според НЗОК, окончателното преподписване от министъра на здравеопазването и на двата договора ще се състои на 29.12.2010 г. на официална церемония в Министерство на здравеопазването.