Комисията за защита на потребителите забрани на търговци, които извършват продажби чрез Интернет, он-лайн магазини, да използват заблуждаваща нелоялна търговска практика при продажба на хранителни добавки. 

 
Сред тях са Весьолка фунго Ши; Азиатски гъби – Ганодерма лицидум (Рейши) спори, Ганодерма с алое, Агарикус Ганодерма, Кориолус Верзиколор, Майтаке Бета – Фактор, Кверцетин и королиус PSP; Капсули на прах от спори на гъба Линджъ; Капсули Шийтаке гъба. 
 
Решение за забрана е издадено и за предлагането на: Запер; Mind Spa – система за личностно развитие и релаксации и Vulcano Zapper – уред, унищожаващ паразитите в организма. 
 
Според Комисията за защита на потребителите не съществуват доказателства за свойствата на рекламираните продукти и се представя невярна и подвеждаща информация, което в Закона за защита на потребителите се квалифицира като нелоялна търговска практика. 
 
Санкцията за нарушението е до 15 000 лв.
 
Предлаганите хранителни добавки са представяни като средства, подпомагащи лечението и профилактиката на онкологични заболявания, хепатит, СПИН, ХИВ, диабет, язва, множествена склероза, ревматизъм, артрит, алергии, хипертония, слаба имунна система, наднормено тегло, умора и др. Добавките са препоръчвани и за „предотвратяване на метастазирането след операции”, като подпомагащи белия и черния дроб, с детоксично действие, при хормонозависими заболявания, за регулиране на кръвното налягане и намаляване на мазнините в кръвта, както и за увеличаване ефективността на химиотерапията.
 
Търговците обаче не са представили на Комисията за защита на потребителите документи с убедителни научни доказателства, които по безспорен начин да потвърдят истинността на твърденията за резултатите, които потребителите могат да очакват от употребата на предлаганите хранителни добавки. 
 
В предоставените пред контролния орган документи е посочено единствено, че въпросните хранителни добавки подпомагат кръвообращението, подобряват функциите на панкреаса и черния дроб, помагат на организма да се бори с патогенните фактори, спомагат за поддържане оптималното ниво на имунната система, служат за общо укрепване на организма, повлияват положително за хормоналния баланс и спомагат за елиминиране на токсините от тялото.