Тази събота, на 2 май, специален гост на здравното предаване по Bulgaria on air Супердоктор, ще бъде певицата Йоана Драгнева.
 
Тя ще разкаже както за най-новия си проект, свързан с озвучаването на анимационен филм, така и за музикотерапията и как чрез нея може да повлияе върху емоционалния център на човека.
 
Преди всичко музикотерапията е успешен метод за борба със стресовите състояния, причинени от физическа умора и от психическо напрежение.
 
В западните страни се използва експериментално като се продава в аптеките под формата компакт дискове с подходяща музика, за да се улесни приемът на някои лекарства.
 
Прилагат я и психолози, като чрез слушане на музика за улеснение на вербализацията на пациентите и по време на психотерапевтичните сеанси за създаване на блогоприятен емоционален климат и благоприятстване активността и въображението на болния.
NEWS_MORE_BOX
 
Лечението с музика има широко приложение и в медицинската практика на лекари и психиатри при лечение на леки и средни форми на депресия, както и при групови интервенции, насочени към възстановяване на социалната компетентност на психиатричните пациенти и при интеграционни проекти с терапевтичен и многофакторен подход.
 
Ко-водещ на Ива Дойчинова в събота сутрин ще е гастроентерологът д-р Виктор Камбуров.
 
Във втората част на предаването ще бъде представена книгата "Хомеопатия за деца и тийнейджъри" на д-р Зорка Угринова и д-р Мариян Иванов.
 
Подходите за лечение на акне ще разясни д-р Румяна Кожухарова от „Хил клиник“, а демонстрация на пилинг на лице зрителите ще могат да видят от медицинския козметик Вероника Калчева.
 
Супердоктор е предаване на телевизия "България он ер". То се излъчва всяка събота от 08:30.