С тържествена церемония и много официални гости Военномедицинска академия (ВМА) ще отбележи своята 128-ма годишнина. Прозникът на лечебното заведение е в понеделник – 2 декември, от 11 ч., когато първо ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на загиналите медицински чинове пред сградата на болницата.


От 11:30 часа, в киносалона на Воемномедицинска академия, ще се проведе тържествено събрание на личния състав. След множество подобрения и мащабни ремонти, болницата ще посрещне празника си реновирана и технологично обновена. По време на събранието генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, ще отчете резултатите от работата на ВМА през 2019 година, както и приоритетите за следващата година.


На събитието ще присъстват представители на Президентството на Република България, Народното събрание, Министерство на отбраната, Министерство на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), Български лекарски съюз (БЛС), Български червен кръст (БЧК), Столична община, КНСБ, КТ „Подкрепа”, депутати, представители на болници и военни структури, както и други официални гости.Преди дни с много усмивки и настроение Военномедицинска академия и децата от смесена диабетна група в 124-а детска градина „Бърборино”, заедно отпразнуваха Световния ден за борба с диабета – 14 ноември. За трета поредна година Военномедицинска академия бе домакин на концерта на малчуганите, които се забавляваха под надслов „Нека заедно си подарим усмивка!”.


Празникът има за цел да покаже, че децата и младите хора с диабет водят съвсем пълноценен живот. Тазгодишното тържество се проведе в изцяло обновения киносалон на ВМА. След продължили няколко месеца ремонтни дейности, днес залата посреща своите посетители в много по-ведра и уютна обстановка.