Любимите на българските деца Бухалчо, Маргаритка, Биби и Мими са се заели с нелеката задача, по забавен начин, да помогнат на малчуганите да изградят добри навици. В осем забавни видеоурока героите от поредицата на проект „Маргаритка“ ще учат най-малките защо е важно да си мием ръцете и зъбите, какво означва да се наспим и нахраним добре, защо трябва да се носи шапка на слънце през лятото и какво означава да уважаваме околните?


Идеята на хората от „Маргаритка“ и „Приказки без край“ е да представят на децата на разбираем и въздействащ език отговорите на важни въпроси и да помогнат на родителите във възпитанието и забавлението на най-малките.


„Целта ни е да направим живота на родители с малки деца по-лесен. Малчуганите гледат много видеа в интернет, а те на са на български. Затова решихме да направим съдържание на български, за да могат те по готин и весел начин да научават такива неща. Искаме да правим качествени неща и вече имаме 21 милиона гледания в нашия канал в YouTube. Вярваме, че чрез музиката децата научават най-добре. Трябва да им се обяснява спокойно и чрез елементарни ситуации, защото те не разбират защо всеки ден трябва да правят едно и също“, обясни Яна Липованска пред Bulgaria ON AIR.Персонажите на новата поредицата - Бухалчо, Маргаритка, Биби и Мими, само за няколко дни имат над 500 хиляди гледания. Организаторите подготвят и мъпетшоу в 5 града в България - на 3 0март във Варна, а след това и в Русе, Бургас, Стара Загора и Пловдив. Там главните герои ще гостуват на децата и ще им обясняват за важните навици, които трябва да придобият.


Кампанията на „Маргаритка“ започна още през 2018 г., с пет събития, които бяха специално за малките пациенти в детските отделения на няколко болници в страната. През февруари 2019 г. се появиха и първите от общо осем видеа от поредицата - „Ето как си мием ръцете” и „Ето как си мием зъбите“ вече могат да бъдат видяни. Те са разработени от екип от детски психолози, сценаристи, продуценти, сценографи и актьори, които имат опит в работата с деца.