Директорът на столичния Център за психично здраве „Проф. Н. Шипковенски“ д-р Гълабина Тарашоева бе освободена от поста си заради системно отказване на хоспитализация на пациенти с психични заболявания. Това реши днес Столичният общински съвет.
 
Вече е обявен конкурс за нов шеф на психодиспансера. Докато бъде избран такъв, на поста застава д-р Анна Попова, обясни зам.-кметът по финансите, с ресор здравеопазване на Столична община Дончо Барбалов. 
 
По думите му старото вече ръководство на здравното заведение е направило опит да закрие единствения спешен кабинет в София, който е обслужвал 1800 пациенти по спешен ред.
 
Според Барбалов единственият вариант пациент да бъде приет в психодиспансера е  да отиде там с журналистически екип и определи това като недопустимо.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Проблемът е голям, защото става дума за затруднен достъп до здравна услуга. Няма значение дали са спазени процедурите или законът допуска връщането на пациенти. Това не може да се случва в общинско лечебно заведение, категоричен бе Барбалов.
 
Общинският съвет е взел правилното решение, защото се е справил с огромен проблем, който застрашава здравето на софиянци, увери още зам.-кметът.